fatma_we_bas مشرفة قسم الشعر والمطبخ
عدد المساهمات : 1020 العمر : 33 دولتك ايه يا قمر؟؟ : دعاء : السٌّمعَة : 2 نقاط : 6583 تاريخ التسجيل : 30/10/2008
| موضوع: خلطة الجمبرى الرهيبه الإثنين فبراير 02, 2009 8:02 am | |
| خلطة الجمبرى الرهيبه
المقادير: 1 كيلو جمبري او ربيان او قريدس - 3 ملاعق كبيره صلصه - 1 بصله متوسطه - 2 فص ثوم - 12 ربطة كسبره خضره - 2 ملعقه كبيره توابل السمك - 3 فلفل اخضر حراق او حار - 12 ملعقه صغيره فلفل اسمر - 12 ملعقه صغيره كمون او سنوت - ملح - 12 كوب ماء صغير . الطريقة: تفرم الكسبره والبصل والفلفل الحراق والتوم حتى يصيروا زي الصلصله ويوضع الجمبري بالقشر او بدون في طبق عميق وتوضع فوقه الخلطه والتوابل والصلصله والملح والفلفل والكمون مع تظبيط الملح وتقلبيهم جيدا ثم تضيفي شويه ميه صغيره لتصبح الخلطه لينه شويه ثم توضع في الثلاجه لمده لا تقل عن 6 ساعات ويفضل لتاني يوم ثم يحمر الجمبري علي نار هاديه بواسطة مقلاه بها شوية زيت ضغيره جدا ومتوزعه فيهاوبالهنا ممكن بباقي الخلطه تعملي رز ابيض رائع وتقطعي فيه حتت جمبري هيتسلق مع الرز وبالهنا والشفا | |
|
PoPa شـــخــصـية مهمة
عدد المساهمات : 266 العمر : 35 دولتك ايه يا قمر؟؟ : دعاء : السٌّمعَة : 3 نقاط : 6072 تاريخ التسجيل : 13/04/2009
| |